به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ جمال خشوعی،مدیرکل گمرک استان همدان در جلسه بررسی مشکلات تولید کنندگان به منظور حمایت از کالای ایرانی گفت: ایجاد پنجره اقتصادی و سامانه الکترونیک گمرگ کمک کرده تا هزینه های صادرات و واردات و زمان برای این امور کاهش یابد.
جمال خشوعی با اشاره به راه اندازی سامانه صادرات گمرک از سال 1393 در استان همدان افزود: درآمد کمرگ استان در سال 1396 به 23 میلیارد تومان رسید که در مقایسه با سال اول راه اندازی این سامانه 80 درصد افزایش یافته است.
وی از افزایش 37 درصدی صادرات سفال در استان در مقایسه با پارسال خبرداد و افزود: پارسال 140 میلیون دلار صادرات به وزن 505 هزار تن از گمرک استان همدان داشته ایم.
مدیر کل گمرک استان همدان از کاهش صادرات سیمان و کشمش هم خبر داد و اظهار داشت: ما باید با توسعه بازار های هدف و رفع مشکلات مالیاتی ، تسهیلاتی و تخصصی کردن صادرات جلوی کاهش صادرات کالاهای مختلف را فراهم کنیم.
جمال خشوعی از گرفتن مجوز های جدید صادرات و واردات برای گمرک همدان هم خبر داد و گفت: مجوز واردات خودرو، لوازم خانگی و وآرایشی، فرش ماشینی ، بذر نهال و صادرات پسته ، فرش دست بافت و زعفران را گرفته ایم.
وی با بیان اینکه جذب حداکثری صادرکنندگان برای انجام صادرات از گمرک همدان یکی از اولویتهای تعیین شده گمرک استان همدان است، افزود: توصیه میکنیم آن دسته از صادرکنندگان بزرگ استان که در گذشته از سایر گمرکات امور صادراتی خود را پیگیری میکردند؛ برای انجام صادرات از گمرک همدان اقدام کنند.
مدیرکل گمرک استان همدان افزایش تعداد صادرکنندگان، درآمدهای گمرکی و ارزش کالاهای صادراتی را از موفقیتهای گمرک همدان برشمرد و گفت: روند تسهیل امور گمرکی به شدت ادامه داشته و در تلاش هستیم تا به صادرات حداکثری از گمرک همدان دست پیدا کنیم.
وی با اعلام اینکه گمرک ملایر نیز روند رو به رشدی را نسبت به سالهای قبل در پیش گرفته است، بیان کرد: خوشبختانه زیرساختهای انجام صادرات از گمرک ملایر به شکلی فراهم شده است تا صادرکنندگان کشمش و سایر اقلام دیگر حضوری در همدان نداشته باشند.
خشوعی بیان کرد: همدان ظرفیتهای بالایی در زمینه صادرات کالا دارد که باید تلاش شود با تقویت صادرکنندگان و تامین زیرساختهای صادراتی این ظرفیت بالقوه را بالفعل کرد.
وی تصریح کرد: مسیر صادرات کالا برای تجار و صادرکنندگان میتواند هموارتر از وضعیت فعلی باشد ولی برای رسیدن به این وضعیت نیاز است تا دستگاههای موثر و ذینفع ورود پیدا کنند در غیر این صورت نمیتوان انتظار رفع مشکلات و بهبود وضعیت صادرات همدان را داشت.
مدیرکل گمرک استان همدان عنوان کرد: گمرک استان همدان تمام تلاش خود را بر این داشته تا صادرکنندگان بدون دغدغه صادرات خود را انجام دهند و برای رضایت تجار اقداماتی از جمله راهاندازی پنجره واحد گمرکی، اعزام کارشناس به محل دپوی کالا و کاهش زمان ترخیص کالاهای وارداتی انجام داده است.
وی اظهار کرد: انتظار میرود دستگاههایی همچون امور مالیاتی، تامین اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت و بانکها به گونهای عمل کنند تا تجار و صادرکنندگان بیشتری میل و رغبت برای صادرات کالا از گمرک همدان داشته باشند.
خشوعی اظهار داشت: از سوی دیگر انتظار میرود تجار و صادرکنندگان استان همدان نیز تنها به بازار برخی کشورهای همسایه تکیه نکرده و نسبت به شناسایی و کشف بازارهای جدید و بکر اقدام کنند چراکه مابقی استانهای ایران در تجارت با کشورهای همسایه گوی سبقت را از همدان ربودهاند و نیاز است بازارهای جدید صادراتی برای همدان ایجاد کرد.
انتهای پیام/ا